Läs senare

Wiks vänner får nobben av Uppsala region

Konflikten på WikRegion Uppsala nobbar föreningen Wiks vänners förslag att låta Jakobsberg folkhögskola ta över dess konstnärliga utbildningar.

16 jun 2020

Föreningen Wiks vänner föreslår att de konstnärliga utbildningarna på Wiks folkhögskola tas över av  Jakobsbergs folkhögskola. Föreningen har kontaktat Jakobsberg och dess rektor Ola Larsson som sagt att de är redo att ta över under ett år uppger Uppsala Nya Tidning, UNT. Förutsättningen är att regionsbidraget betalas ut till Jakobsberg.

Cecilia Linder, ordförande i Uppsala regions kulturnämnd, säger nej till Wiks vänners förslag att Jakobsbergs folkhögskola får ta över Wiks konstnärliga utbildningar.

Men ordförande i Uppsala regions kulturnämnd, Cecilia Linder, säger nej till förslaget. De bidrag som tidigare gått till kulturlinjerna ska gå till de extra utbildningsplatser på allmän linje, platser som finansieras fullt ut av staten.

– Däremot diskuterar vi gärna med Wiks vänner och andra intressenter om framtiden för de estetiska kurserna säger hon till UNT.

Hon säger också i artikeln att det blir en omstart av kulturutbildningarna hösten 2021 – ”i någon form” – men att det inte är säkert att det blir lika många linjer som tidigare.