Läs senare

Vill lägga ned populär teaterutbildning på Wik

Krisen på WikKulturdirektören för Uppsala Region, Kajsa Ravin, föreslår att teaterlinjen på Wiks folkhögskola läggs ner. Teaterlinjen är skolans mest sökta utbildning med sex sökande till varje plats.

30 nov 2019
Kajsa Ravin är kulturdirektör på på Uppsala Region och har föreslagit att den populära teaterutbildningen på Wiks folkhögskola läggs ned.

Teaterlinjen har funnits sedan 2001 och är Wiks mest populära utbildning med 16 platser och sex sökande till varje plats . Det gör den också till en av Sveriges mest sökta teaterutbildningar på folkhögskola. Lärarna har länge begärt pengar till ett scenrum på skolan då teatereleverna får låna lokaler på olika teatrar för att kunna spela. Förra året anslogs pengar från regionen men Kajsa Ravin, som ligger i  konflikt med Wik om skolans arbetstider, har dragit i handbromsen och föreslår att linjen läggs ned, för att spara pengar. Förslaget har  lett till att  bl. a. regissören Suzanne Osten i en skrivelse till kulturnämnden protesterat tillsammans med Teaterförbundets ordförande, den konstnärliga ledaren för Unga Klara och prefekten på Stockholms konstnärliga högskola.