Läs senare

Albin avvecklar skrivarlinje – tas över av Kvarnby

NyheterAlbins folkhögskola avvecklar sin skrivarlinje från och med i höst, trots protester från deltagarna. Men i sista minuten räddas den av Kvarnby folkhögskola, som startar "Skrivarskolan i Malmö".

28 maj 2018

I mitten av mars beslutade styrelsen för Albins folkhögskola att avveckla skrivarlinjen. Ledningen hade mejlat en förfrågan till deltagarna på skrivarlinjen om deras intresse för att gå skrivarlinjen till hösten. Då ingen svarade beslöt man att avveckla skrivarlinjen. Men det visade sig att många deltagare missat mejlet och var mycket kritiska mot beslutet. De skriver på skolans facebooksida att de gärna hade fortsatt att gå kursen. De är kritiska mot att ingen i ledningen hade besökt dem i klassen och informerat om planerna på avveckling. Styrelsen står dock fast vid sitt beslut. Istället ska man satsa på en tvåårig yrkesutbildning för socialpedagoger.

I sista minuten räddas dock skrivarlinjen av Kvarnby folkhögskola, som startar ”Skrivarskolan i Malmö”. Beslutet innebär att man rekryterar de skrivlärare som arbetat på Albins folkhögskola. ”Vi tar i princip över den verksamhet som Albins inte längre vill ha”, skriver Kvarnbys rektor Henning Süssner Rubin till Folkhögskolan. Han skriver också att nästan hela årskurs 1 från  Albins nedlagda skrivarlinje nu har sökt plats på Kvarnbys nystartade skrivarskola.

ur Lärarförbundets Magasin