Läs senare

Alla har inte ett jobb att gå till

Ingela har ordetTyvärr händer det även inom folkhögskolans värld att kollegor blir uppsagda.

01 sep 2017

Så var vi då tillbaka från sommarledigheterna. Äntligen får vi börja jobba igen. Det är så skönt att återgå till jobbet. Jag vet när jag ska gå upp en viss tid och jag går till jobbet och jag kommer hem ungefär samma tid varje dag. Strukturer är härligt. Frukost, lunch och middag. Lektioner och jobb och kommer in så småningom i en stilla lunk.
Man vet helt enkelt vad dagarna kommer att innehålla. Jag behöver inte tänka på vad jag ska hitta på och vad som måste göras.
Tryggt! Och jag får betalt!

Jag tror att ni förstår att jag raljerar. Alla har inte något jobb att återgå till, andra är sjukskrivna och andra orkar helt enkelt inte gå till sitt jobb. Den som är utan jobb har en besvärlig situation och den kan vara alldeles förskräcklig om man har blivit uppsagd. Detta kan drabba oss alla. Det vet vi eftersom vi ofta möter deltagare som har varit i denna trista situation. Inget som någon av oss önskar men tyvärr händer det även inom folkhögskolans värld att kollegor blir uppsagda. Kanske kan vi ha förståelse för situationen bättre än andra?

Här vid sidan av kan du läsa om vad Lärarnas arbetslöshetskassa kan göra för dig. För du är väl medlem i A-kassan? Om inte, bör du bli det! Är du inte med i A-kassan så har du inte försäkrat din inkomst. Och det borde du väl göra? Att vara medlem i Lärarnas Arbetslöshetskassa innebär också att du är medlem i en A-kassa som kan lärarnas yrke.

Nu när vi återkommer efter en lång ledighet vill jag uppmana er till att leva kvar i ledighetens aura och tempo. Håll kvar den och njut av varje litet minne från sommaren där du kände dig harmonisk och behaglig. Dessa stunder kan gynna dig så att du inte blir utbränd eller blir utmattad. Sätt dig ner någon stund varje dag och blunda och minns sommarens  fridfulla stunder. Det kan du behöva i vår stressade tillvaro.

ur Lärarförbundets Magasin